Патріархат: чому це погана система соціальної організації ?

 


Сьогодні я хочу підняти одну з неприємних, але актуальних тем сучасності й поділитися своїми думками про патріархат. Адже довго досліджувала цю тему, намагалась розібратися в ній.

Патріархальне зло

Патріархат - це система соціальної організації, яка базується на владі і домінуванні чоловіків, де жінки не представляють ніякої цінності. 

Жінки в патріархальному світі мусять зіштовхуватися з такими проблемами як:  гендерна нерівність, обмеження у сфері роботи, бо не отримують достатню зарплату, постійні знущання, які проявляються в моральному і фізичному насиллі у сім'ї і не тільки. При чому нічого не дають жінці - ніяких благ!

Рівність, справедливість порушені щодо ставлення до жінок. Й це проблема. Тому з'являються феміністичні групи, активісти і боряться, відстоюють права жінок.

Здійснюється захист від жорсткого патріархату. Та й він недостатній.

 Такий супротив може ображати чоловіків з патріархальними поглядами. Але це захист від насилля, по суті зла, що не може бути нормою у сучасному суспільстві.

І зі зростом свідомості, приходить розуміння про те, яка модель відносин нормальна, гармонійна, а яка не може бути прийнятною. Бо немає бути нерівності і дискримінації. Ще цього непотрібного приниження.

З'являється дуже багато інформації щодо відносин у шлюбі: і про аб'юз, і про нормальні стосунки, де жінка не має бути жертвою й може достойно вийти зі стосунків, які її тільки принижують та обтяжують.  

Чоловіки не мають командувати жінкою й жінка не має йому належати наче рабиня (чоловіки - також не власність жінок), бо навіть дитина не являється власністю своїх батьків, а держави по закону. 

Нарешті, жінки - це люди. Іноді слабкі. Й хочеться такими бути. Нам  потрібен чоловічий захист в фізичному плані, а не захист від чоловіка. Якщо стаємо сильними, вирішуємо самі проблеми, ще нам їх додають, то тоді, можу констатувати, що чоловіки нам не потрібні. А особливо - погане ставлення. Це тягар, який хочеться скинути з себе раз та назавжди. 

Але любителі патріархату вирішили таким чином: якщо жінка бореться за рівні права, така незалежна, то хай вкладається у стосунки на 50, а то й на 100%. Взагалі не треба напружуватися в фінансовому плані, бо жінки стали заробляти і стали незалежними в фінансовому плані. 

Що ж, це таке чоловіче уявлення про "нормальні стосунки" знов приводить до відсутності стосунків, які чоловікам, я переконана, потрібні більше. Й очевидно, що чоловіки стають ще більш злішими і ще більше ображають, тільки чужих жінок в реальному та віртуальному житті. А потім ще самі ображаються...

Ще чоловіки обезцінюють роботу по дому, мовляв це жіноча справа з давніх віків.

Однак жінки можуть добре порахувати цю роботу. Щомісяця жінка працює на понад 100000 гривень, витрачаючи свою енергію, час, турбуючись не тільки про себе.

Але ж те, що не оплачено - не цінується.  А жінка має встигати і на роботі, і вдома. Ще потім "має терпіти" образи, бо чоловік "завжди правий" за замовчуванням, бо він - чоловік, навіть якщо він робить щось огидне. Невже чоловіки вищі по статусу чи по іншим критеріям, ніж жінки?

Гармонія відносин

Рівність має бути в енергетичному плані. Бо як жіноча, так і чоловіча енергія однаково важливі, як Інь та Янь. 

Патріархат - не гармонійна модель у відносинах. Розуміючи це, жінки часто залишають чоловіків з патріархальними поглядами і готові жити щасливо без них. Навіть на самоті. Та й патріархат, так само, не приносить щастя чоловікові, в також успіху. 



 Йдуть жінки від злих, патріархальних чоловіків і не дозволяють порушувати встановлені межі, не хочуть бути рабинями, ще й зламаними морально та фізично. Бо важливіша любов до себе. А вона не допускає недостойного поводження. 

Хто продовжує жити в цих стосунках - ті жінки зламані, але завжди є шанс змінити своє життя. Варто знати не тільки про обов'язки, а й свої права. Нарешті варто полюбити себе!

Не всі чоловіки патріархальних поглядів, що радує. Й їм нелегко, бо їх цькують, називають "підкаблучниками". А вони просто вміло направляют енергію любові та отримувати не менше потрібної енергії від жінки. Адже гарно розуміють цінність жінки в своєму житті.  Й ця цінність ще може зростати, якщо правильний чоловік поруч. А свою самодостатність, силу, чоловіки демонструють в професії, бізнесі та на полі боя. 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Харизма: божественное качество и умение очаровывать

Как изменить жизнь в лучшую сторону?

Інтерв'ю з Савчук Ларисою Степанівною - вчителем - логопедом