Прийняття: що можна та не можна приймати?

 

Прийняття - це ключ до гармонії 

Сьогодні хочеться підняти таку тему як прийняття. Мова про прийняття ситуації, інформації й, навіть, долі.

Бо прийняття - ключ до нашого емоційної та духовної злагоди.

Однак перед нами часто постають складні ситуації, які випробовують нас. Й начебто їх треба прийняти такими як є, щоб рухатись далі. Й наче треба прийняти, щоб відчувати себе добре. Бо іноді, здається, що ми нічого не можемо змінити. Залишається прийняти все як є. Адже ми часто не можемо контролювати події, ситуації.

Й сама я зіштовхнулася з тим, що мені запропонували прийняти й сказали:

"Світ не буде таким як ви бажаєте. Він жорстокий та несправедливий".

Людина, яка це мені сказала, а, вірніше, написала, оперувала фактами. Але я вірю в кращі зміни та в те, що можна правильно мислити. Іноді, навіть, критично.



Корисно - не приймати

Не завжди раціонально та корисно приймати все без питань. Деякі ситуації чи ідеї можуть бути шкідливими або йти наперекір нашим цінностям. Та і якось нерозумно не перевірити факти, не дослухавшись до себе сприймати все на віру та як за істину.

Й коли приймаєш, то ніяких змін не може бути. Будемо завжди констатувати, що жорстокий світ, який не змінити. А  якщо не змінити, то й діяти для кращих перетворень не треба. Так виходить? Може хтось чекає від людей "автоматичного" прийняття всього, що дають. Та люди можуть й не прийняти все, що пропонується, бо немало думаючих людей. Ще можуть гарно розуміти й відчувати. Таких багато!

Але якщо кожен  запитає себе, що я можу зробити, щоб змінити цю жорстокість і несправедливість та не прийме того, що "потрібно й далі жити в темряві", то темрява відступить. Є така віра і надія. Нарешті, коли люди почнуть правильно діяти, йти в правильному напрямку, то змінам бути. Ще і яким! Хоча багато хитрощів і маніпуляцій. Все ж їх можна подолати. 

Й головні тут питання "як", "чому" та "що":

1. Як я можу рухатись вперед? 

2. Чому це трапилось? 

3. Що робити?

Може звернутися за поміччю та порадами; з кимось обговорити тему, яка тривожить та важко її прийняти. Таким чином можна знайти однодумців та разом йти до змін. А якщо ні, то робити все самостійно - все що можна, хоча це непросто...

Може треба почати з себе, свого мислення. Гляди й ситуації зміняться й приймати не потрібно те, чого не хочеться й важко.

Згадую притчу про зайця. Він не прийняв того, що його захотів з'їсти лев. А от вовк, навіть лисиця погодились. Хочеться бути тим зайцем, який не підкорився долі.





Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Харизма: божественное качество и умение очаровывать

Как изменить жизнь в лучшую сторону?

Інтерв'ю з Савчук Ларисою Степанівною - вчителем - логопедом