В яких сферах роботи (машини) замінять людей?

 


Люди вже можуть почати хвилюватися, бо оксфордські вчені виявили, що в майбутньому роботи замінять їх в професійних сферах. Не у всіх, звісно. Але в 6 професіях - точно. Й ми зможемо спостерігати це найближчим часом. 

Сфера обслуговування

В найближчі 10-15 років будуть обслуговувати людей роботи. Вони чітко виконуватимуть свої функції. Є припущення, що вони не помиляться. У них завжди буде гарний настрій та не потрібно оплачувати зарплату. 

Вже спостерігаємо як без участі людини нас обслуговують автомати, каси без продавців й багато що автоматизовано. Люди потрібні в меншій кількості. Багато хто втрачає свої місця роботи. Й така тенденція продовжиться, поки роботи повністю не замінять людину. 

Сфера ресторанного бізнесу

В деяких східних ресторанах працюють роботи-кухарі і офіціанти. І надалі вони залишать без роботи людей. Та знаю по собі, що жодна машина не приготує з позитивною енергією так, як людина. Й коли готує людина - їжа йде на користь. Хоча роботи можуть старанно змішувати інгредієнти, готувати по технології й можуть бути швидкими - швидко готувати та подавати страви. 

Сфера нерухомості 

Такі професії як ріелтор, агент по нерухомості можуть зникнути. Й завдяки спеціальним програмам, встановлених на наш гаджет, ми будемо отримувати відповіді на усі питання щодо об'єкту нерухомості. Люди, як працівники, будуть вже непотрібні.

Журналістика

Не буде необхідності в журналістах. Їх роботу будуть виконувати роботи. Будуть такі програми, які будуть генерувати новини, публікувати їх та перевіряти звіти. Вчені вже створюють таких роботів.

Але наразі якість текстів не дуже хороша. Й поки що людина потрібна в написанні якісних текстів. Лише трохи може допомогти штучний інтелект.

Воєнні технології

З'являються технологічні новинки у воєнній сфері. Впевнена вони вже є та надсучасні, але їх будуть більше, бо над цим працюють.

Нажаль створюють і нову зброю. Але далі може люди будуть менше вмирати на війні й будуть воювати роботи. Бо конфліктів багато. 

Таких роботів - солдатів, воїнів вже тестують. Сподіваюсь скоро вони будуть готові, якщо це знадобиться, бо, особливо Україна втомилася втрачати людей. Це, знаєте, дуже боляче і несправедливо.  

Коли нарешті можна уникнути болю та страждань? Нехай роботи замінять людей. А люди будуть лише управляти машинами.

Сфера педагогіки

Й вчителі можуть бути не потрібні. Через років 15 вчителів повністю замінять роботи. Й вони будуть навчати дітей дистанційно. А вже в наші часи в Південній Кореї прийнятий законопроект, де будуть навчати роботи-вчителі. Дітям подобається. Вони в захваті від такого прогресивного навчання.

 Справді, технічний прогрес вже відчутний. Живемо в Еру Водолія. Й в усьому є й будуть зміни та розвиток. З'являються нові професії, потрібно здобувати їх, перекваліфіковуватись.

Вже штучний інтелект входить в наше життя. Багато хто їм успішно користується. Та хіба можна наділити їх душею, що від Бога нам дана? Може емоціями...

Думаю й люди будуть розвиватися та буде більше на це часу. А рутину, багато неприємних справ зможемо довірити роботам.  Аби це було безпечно...

Може з роботами будуватимуть стосунки? Наприклад, в Японії навіть шлюби реєструють. Але це тема для інших статей. Колись напишу, якщо буде такий досвід.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Харизма: божественное качество и умение очаровывать

Как изменить жизнь в лучшую сторону?

Інтерв'ю з Савчук Ларисою Степанівною - вчителем - логопедом