Які причини щоб здаватися та як їх подолати?

 Іноді хочеться здатися. Знайомо? Причини на те завжди знайдуться. Й нема тих, хто скаже : "Получиш у мене, якщо здашся".

А можна й не здаватися. Змінити це бажання. В цiй статті ви дiзнаєтесь, як не здаватися й все подолати. Заглибимось більше в психологію й мудрість життя, зрозуміємо що саме нам заважає.

Фобія забирає ваш успіх

Страх невдачі має свою назву атихіфобія. Завдяки їй прискорюється серцебиття, підвищене потовиділення, відчувається здавлення у грудях. Ця фобія примушує здати позиції й блокує шлях до успіху.  Не дає відкриватися новому та проявляти себе в цьому світі як знаюча та талановита людина. Втрачаються багато гарних можливостей. 

Потрібно працювати над цим й подолати фобію, щоб досягнути успіху. Або фобія переможе нас й ми не зможемо рухатись вперед. Особисто я долаю практиками та техніками. Але не являюсь коучем й наставником в цьому питанні. Хоча буваю...

 Відсутність дисципліни й мотивації

Заважає те, що людина не організована, не вміє розпоряджатися своїм часом. Й взагалі через погані звички втрачає здатність керувати своїм життям. Також відсутні сили, щоб протистояти багатьом складнощами, які постають у житті.

Дисципліна, самоорганізація потрібні для того, щоб стати впевненішим, мотивованим; мати можливість контролювати себе й свій шлях, по якому рухаємося до свого успіху. 

 Нереальні цілі та бажання

Люди можуть очікувати дуже багато від інших та від себе в тому числі. Якщо очікування не справджуються, то таких людей поглинає розчарування, депресії, навіть апатія. 

Варто ставити реальні цілі, адекватно все планувати (а не як зазвичай - керівники ставлять такі плани у роботі, які важно виконати, лише застосувавши надзусилля). Згодом  нереалістичні цілі, плани призводять до розчарування й бажання все залишити. Врешті здатися. 

 Пошук зовнішнього визнання

Деяким людям важливо щоб приймали їх, також їх ідеї. Взагалі усім це важливо, але це бажання може бути надзвичайно великим. Тоді це погано та перетворюється на проблему. Краще вміти себе оцінити, не шукати тих, хто це може зробити. Знайдуться більше критиків й це призведе до низької самооцінки. А в багатьох живе ще й внутрішній критик. Далі виникає бажання здатися.

Відсутність терпіння 

Відсутність терпіння заважає нашому успіхові, бо спонукає робити багато помилок. Звісно, не завжди треба терпіти, довго обдумувати, але краще все обдумати, не поспішати, розуміти, що усьому є свій час. Планування та підготовка - кращі опції щоб діяти. 

Впевненість у своїй ідеальності та наявності привілегій

Завищена самооцінка, здається, допоможе отримати все, що тільки бажаємо. Але таке мислення дуже небезпечне. Людина вважає себе не те що особливою (ми всі особливі та неповторні), а вищою за всіх інших. Дії таких людей часто призводять до програшу, бо вони не орієнтовані на добро. Частіше - на зло. Й ми можемо спостерігати такий приклади, коли деякі лідери держав організовують напад на інші держави, роблячи велике зло: вбивають, катують невинних. Вбачають в цьому велику місію й те, що жертви на це заслуговують. Переконують в цьому тих, кого тільки можна переконати для підтримки, помочі й продовження своїх поганих діянь. Врешті прийдеться здатися. Бо добро завжди перемагає зло.

Неправильне  направлення нашої уваги

Здається, що впевнено йдеш до своїх цілей, але дуже багато може відволікти від головної мети. Тому варто вчитися йти вперед й не відволікатися. При цьому не забувати відпочивати, бо навіть у щільному графіку має бути час на відпочинок. Але ж саме на роботі й в процесі роботи люди відволікаються на соціальні мережі, гортають стрічку новин, де частіше негативна й пуста інформація й ніякого натхнення для роботи. Іноді воно буває, але тільки у деяких спеціалістів. Частіше заважає досягнути своїх й спільних цілей. Потім пусті балачки, обговорення... Краще направити увагу на досягненні хоча б короткострокових цілей. Та де там? Є безліч відволікаючих факторів. Краще здатися... Але ж не варто. Просто розставити пріоритети й використовувати таймменеджмент.

Це основні причини, які приводять до того, що спонукає здатися. Але якщо не боятися, гарно зосередити увагу на важливому, залучитися підтримкою гарних людей, не відволікатися на те, що заважає й на те, що про вас думають, то можна прийти до свого успіху. Сила й своя власна мотивація вам у поміч!




Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Харизма: божественное качество и умение очаровывать

Как изменить жизнь в лучшую сторону?

Інтерв'ю з Савчук Ларисою Степанівною - вчителем - логопедом