Як приготувати смачну паску: Рецепт полунично-шоколадної паски?
Паска - це традиційна страва, яку зазвичай готують на Великдень. Я придумала рецепт паски без випічки з полуничним та шоколадним шарами. Також паска містить лісові горішки. Це додає додаткового смаку.
По суті паска - це десерт без випічки, яєць та борошна. Хоча може містити крохмаль.
Інгредієнти для паски
- 500 г. сиру;
- 200 мл вершків (35%) чи сметана (20%);
- цукор чи цукрова пудра за смаком;
- 1 ч.л. ванільного екстракту;
- 100 г. шоколаду;
- 50 г. масла;
- горіхи смажені;
- полуниця свіжа або заморожена - 150-200 г.;
- крохмаль - 2 ложки;
- декор для паски.
Спосіб приготування паски
1. Заморожену полуницю розморозити. Свіжу промити. Взбити в блендері. Перемістити в каструлю, додати трохи цукру та крохмаль. Варити після кипіння 5 хв. Дати охолонути.
2. Приготування творожної маси: у великій ємності варто змішати творог, вершки або сметану, цукор або цукрову пудру та ванільний екстракт.
Для паски я використала не сир з магазину, а фермерський сир.
Добре перемішайте або взбийте міксером до утворення однорідної творожної маси. Розділіть на дві частини.
3. В одну частину додайте полуничну охолоджену масу. Перемішайте до однорідності.
4. Розтопіть шоколад з маслом на водяній бані. Додайте подрібнені горішки. Й цю масу треба додати в творожну масу. Та перемішати або взбити до однорідності.
5. Сформуйте паску: в підготовлену форму для формування паски, яка застелена зволоженою марлею (складена у два шари), викладаємо дві маси.
Почергово додавайте полуничний та шоколадно - горіховий шари. Розрівняйте поверхню та накрийте марлею. Зверху має бути прес. А форму варто помістити в глибоку миску.
Краще поставити форму з паскою у мисці на ніч.
6. Прикрашання паски: дістаньте паску з форми та зніміть марлю. Прикрасьте за власним бажанням.
Поверхню паски я прикрасила вушками зайця, білковими прикрасами, цукерками у вигляді яєць, які розділила на дві частини, використала цукати.
7. Подача: подала творожну полунично-шоколадну паску з кексом та фарбованими яйцями.
Таким чином, можна подати на стіл не просто паску, а пасхальну композицію.
Приготуйте й ви паску, дорогі друзі. Вона обов'язково буде вам смакувати.
Бажаю смачно, красиво зустріти свято Пасхи у колі родини!
Комментарии