Як приготувати смачну паску: Рецепт полунично-шоколадної паски?

 


Паска - це традиційна страва, яку зазвичай готують на Великдень. Я придумала рецепт паски без випічки з полуничним та шоколадним шарами. Також паска містить лісові горішки. Це додає додаткового смаку. 

По суті паска - це десерт без випічки, яєць та борошна. Хоча може містити крохмаль.

Інгредієнти для паски

- 500 г. сиру;

- 200 мл вершків (35%) чи сметана (20%);

- цукор чи цукрова пудра за смаком;

- 1 ч.л. ванільного екстракту;

- 100 г. шоколаду;

- 50 г. масла;

- горіхи смажені;

- полуниця свіжа або заморожена - 150-200 г.;

- крохмаль - 2 ложки;

- декор для паски.


Спосіб приготування паски

1. Заморожену полуницю розморозити. Свіжу промити. Взбити в блендері. Перемістити в каструлю, додати трохи цукру та крохмаль. Варити після кипіння 5 хв. Дати охолонути. 


2. Приготування творожної маси: у великій ємності варто змішати творог, вершки або сметану, цукор або цукрову пудру та ванільний екстракт. 

Для паски я використала не сир з магазину, а фермерський сир.


Добре перемішайте або взбийте міксером до утворення однорідної творожної маси. Розділіть на дві частини. 

3. В одну частину додайте полуничну охолоджену масу. Перемішайте до однорідності. 

4. Розтопіть шоколад з маслом на водяній бані. Додайте подрібнені горішки. Й цю масу треба додати в творожну масу. Та перемішати або взбити до однорідності.

5. Сформуйте паску: в підготовлену форму для формування паски, яка застелена зволоженою марлею (складена у два шари), викладаємо дві маси. 


Почергово додавайте полуничний та шоколадно - горіховий шари. Розрівняйте поверхню та накрийте марлею. Зверху має бути прес. А форму варто помістити в глибоку миску. 

Краще поставити форму з паскою у мисці на ніч. 

6. Прикрашання паски: дістаньте паску з форми та зніміть марлю. Прикрасьте за власним бажанням.

Поверхню паски я прикрасила вушками зайця, білковими прикрасами,  цукерками у вигляді яєць, які розділила на дві частини, використала цукати. 

7. Подача: подала творожну полунично-шоколадну паску з кексом та фарбованими яйцями.

Таким чином, можна подати на стіл не просто паску, а пасхальну композицію.

 Приготуйте й ви паску, дорогі друзі. Вона обов'язково буде вам смакувати. 

Бажаю смачно, красиво зустріти свято Пасхи у колі родини!

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Харизма: божественное качество и умение очаровывать

Как изменить жизнь в лучшую сторону?

Інтерв'ю з Савчук Ларисою Степанівною - вчителем - логопедом